четвер, 26 листопада 2015 р.

Зимовий салат з буряка

 Закінчується осінь, на порозі зима. Лікарі кажуть, що найкращими для організму є саме сезонні фрукти та овочі. А оскільки майже закінчена осінь, то сезонними наразі є саме те, що заготовлене з цьогорічного врожаю. І саме з цьогорічних овочів ми будемо готувати сьогодні нашу смакоту, і це буде буряк.


Для приготування цього салату нам знадобиться:
1 великий буряк (цього року у нас виросли по 0,5 кг і більше, якщо у вас менші, то орієнтуйтеся на те, щоб вони тягнули не менше цієї ваги);
10-15 волоських горіхів;
2-3 зубки часнику (в підбору кількості орієнтуйтеся на те, наскільки гострий салат ви любите);
3 курячих яйця;
сіль, перець, зелень, олія, сметана, бальзамічний оцет, цукор

Для початку треба відварити буряк. Він у нас величенький, тому варити доведеться довго, години 3-4. За цей час ми встигнемо погуляти, почитати книжку, пограти з дитиною, прибрати в домі... Ну то таке. Повернемося до нашого салату. Буряк вже зварився, чекаємо поки охолоне.

Також треба відварити яйця до крутого стану.

Горіхи. Колемо, ядра добре товчемо качалкою через папір. Можна попросити зробити це коханого чоловіка, тоді салат йому буде здаватися смачнішим.

Буряк чистимо і ріжемо дрібненькими кубиками. Те саме робимо з яйцями. Часник чистимо і або видавлюємо через прес для часнику чи тремо на мілкій тертушці.

Зелень за бажанням можна мілко порубати, а можна додати в кінці як прикрасу.

Далі приступимо до приготування заправки.

Насправді заправляти можна двома способами, або навіть трьома. Але третій — майонезом, банальний, несмачний і дуже шкідливий. Тому зупинимося на двох.


Перший варіант заправки:
1-2 ст. ложки олії (краще оливкової, або кукурудзяної), 0,5 чайної ложки бальзамічного оцту, сіль, цукор (можна і без нього), мелений перець. Все це змішуємо, додаємо до нашого салату і добре перемішуємо.

Другий варіант заправки:
2-3 ст. ложки сметани, 1 чайна ложка олії, 0,5 чайної ложки бальзамічного оцту, сіль, цукор (можна і без нього, на ваш смак), мелений перець (чорний або суміш перців). Знову ж таки це все добре перемішуємо додаємо до салату і знову добре перемішуємо. Щоб салат був добре вимішаний, його попередньо вимушують перед додавання заправки.



Немає коментарів:

Дописати коментар