понеділок, 16 листопада 2015 р.

Жульєн, класична тепла закуска

Сьогодні я розкажу як приготувати смачну і поживну закуску, котра називається жульєн. Вона готується на основі ніжного вершкового соусу, котрий називають бешамель. Ці закуски готують і подають порційно, у спеціальних невеликих формочках - кокотницях.


Але давайте все по порядку.

Сьогодні ми будемо готувати жульєн класичний грибний.
Нам знадобиться:
500 г свіжих печериць;
3-5 свіжих середніх цибулин (кількість залежить від вашого смаку та лобові до цибулі);
100 г вершкового масла;
1 столова ложка борошна;
400 г вершків;
300 г твердого сиру;
олія;
сіль, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх за смаком.

Не забуваємо, що нам попередньо треба розігріти духовку до 180-200°С і натерти сир на тертці.

Потім нам треба помити і нарізати соломкою печериці, потім почистити і так само нарізати цибулю. Гриби та цибулю попередньо протушковуємо на олії (можна додати трохи вершкового масла), солимо, перчимо, якщо тушкували окремо, то перемішуємо і розкладаємо по горщиках.

Далі готуємо соус.
На розігрітій пательні розтоплюємо масло, додаємо борошно, ретельно і швидко вимішуємо. Додаємо вершки, ретельно перемішуємо, підсолюємо, додаємо перець та мускатний горіх (за смаком) і цим соусом заливаємо гриби з цибулею. В ідеалі соус повинен протекти до самого низу кокотниці вже в духовці. Але то вже у справжніх асів. Ми тільки вчимося. І повірте, насправді це на смак не вплине.

Отож, ми залили гриби з цибулею соусом, тепер притрусимо це все попередньо натертим сиром і відправимо наші порції в духовку.

Кухарі радять потримати жульєни в духовці 5 хвилин. Але за власним досвідом можу сказати, що це може бути як 5 хвилин так і 20. Від вашого бажання, марки сиру, зірок на небі, розмірів кокотниць і стрічки у фейсбучці. Вам треба добитися того, щоб сир розплавився а соус змастив грибну суміш.

Вийшло? Ну тоді до столу! Не забуваємо прикрасити гарненько свіжою зеленню і з'їсти цю смакоту поки вона тепла. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар