середу, 6 травня 2015 р.

Салат з маринованими оливками та сиром

Мій новий випробуваний салат. Рецепту взагалі ніде не шукала, просто експерементувала. Вийшло смачно і трохи пікантно. А все почалося з того, що після зйомки треба було кудись діти зелені мариновані оливки, які виявилися настільки солоними, що просто з'їсти їх явно був не варіант.

Отож візьмемо:

  • 1 середній огірок
  • 1 середній рожевий помідор
  • 10-15 зелених маринованих оливок без кісточки
  • 30-50 г будь якого твердого чи напівтвердого сиру, котрий ви любите
  • 1 чайна ложка кунжутних зерен не смажених
  • 2-3 гілочки свіжого кропу
  • 2-3 гілочки свіжої петрушки
  • сіль за смаком
  • бальзамічний оцет
  • оливкова олія

Все ріжемо так, як любимо. Чи великими шматками, чи кубиками, чи дольками, оскільки їжа повинна вас радувати і приносити задоволення, тоді вона краще засвоюється і приносить найбільше користі. Я огірок ріжу на 4 частини і дольками, помідор кубиками, а оливки — кожну вздовж на 4 частини, зелень просто рву. До речі, щодо зелені, то багато кулінарів радять саме так і робити, тоді максимум смаку залишається в самих гілочках. Але це теж кому як більше подобається.

Все це складаємо в салатницю, посипаємо кунжутом (ну люблю я його, мо хто нє, то можна без нього, чи замінити горішками, наприклад, чи лляним насінням), підсолюємо, якщо треба, додаємо оцет і олію.

Як варіант, можна спробувати заправити несолодким йогуртом. Повинно бути теж смачно.

Ну а далі насолоджуємося смаком. Особливо я б рекомендувала такі салати споживати зі смаженою рибою, тим паче, що саме таке поєднання рекомендують лікарі-дієтологи.


Немає коментарів:

Дописати коментар