вівторок, 17 березня 2015 р.

Психологічне безпліддя

Психологічне безпліддя, допомога психологів за вагітності, сімейний центр "Діалог" Черкаси
На жаль, безпліддя — це проблема, що найчастіше зустрічається в наш час. І статистика говорить про масштабність проблеми, оскільки кожна п’ята пара є безплідною в співвідношенні 3:1 (жіноча:чоловіча):
основними причинами жіночого безпліддя являється:
порушення овуляції (ендокринне безпліддя);
трубно-перитонеальний фактор;
різноманітні гінекологічні захворювання;
імунологічні причини.

Найчастіше основою цих причин є психогенні фактори. Психогенне безпліддя — це порушення, що має психологічні корені.

Оточуючим жінка говорить, що хоче мати дитину, але десь у підсвідомості лежить причина того, що вона ніяк не може завагітніти.

Причини можуть бути дуже різні і їх може бути дуже багато. Вони можуть бути як і з далекого минулого — дитячо-батьківські стосунки так і з сьогодення — стосунки з чоловіком, фінансовий стан, страх перед материнством, конфлікти в родині, на роботі, незадоволення сексуальними стосунками. Крім того нестримне бажання мати дитину чи навпаки, страх перед вагітністю можуть викликати порушення овуляції, що імітують ендокринне безпліддя, а також стурбованість та депресія, в наслідок чого відбувається підвищення гормонів стресу. Хронічний стрес приводить до гіперімунізації і, як наслідок, до неможливості завагітніти.

Аналогічно вегетативні порушення викликані стресовими ситуаціями можуть привести до величезної кількості інших відхилень.

На усвідомлення жінкою свого психогенного фактору може піти занадто багато часу. У кожного свій час для усвідомлення причини безпліддя, тому для вирішення проблеми необхідна копітка праця і допомога психолога.

Насправді у кожної індивідуальної історії свої особливості. Іноді психогенні фактори з часом та за певних обставин знижують свою активність і тоді жінка несподівано вагітніє навіть тоді, коли лікарі опускають руки і відмовляються далі боротись. Найголовніше, щоб кожна жінка продовжувала щиро вірити, що вона обов’язково буде мамою і не боятися цього страшного діагнозу «безпліддя». Адже мільйони жінок довели важливість боротьбі і віри.

Але при цьому віра повинна бути спокійною терплячою, а не фанатичною. Бо саме через фанатичність процес затягується, а довгожданий результат так і не приходить. І тоді приходить злість, біль і розчарування, котрі просто не сумісні з любов’ю, ніжністю та добротою, котрі кожна мама повинна культивувати та розвивати в собі бо вони так необхідні вашому малюкові.

Варто не зберігати в собі образи, ненависть, страх, звинувачувати долю чи медиків. Намагатися зрозуміти, що той час, коли не виходить, можливо відведений вам для розуміння, усвідомлення чи зміни чогось, що буде не сумісним з появою та вихованням дитини.

Можливо необхідно щось змінити в собі, в сім’ї, в стосунках, в ставленні до життя і людей, щось зрозуміти чи когось пробачити. Гармонізуючи свій стан зрозуміти і повірити, що ви будете прекрасною мамою, ваш чоловік — татом, що фінансово вам вистачить дати вашому немовляті все необхідне (адже дитині потрібна лише ваша любов та турбота, а дорогі коляски, ліжечка та ремонт лише батькам) і якщо у вас зараз не все ідеально, то ідеально і не буває.

Використайте даний час на те, щоб отримати необхідні знання щодо догляду за малям, його виховання, відпочиньте, перемкніться на чоловіка і закохайтеся в нього знову, по-любіть життя з новою силою. Адже існує повір’я, що спочатку дитина спостерігає за своїми батьками і лише коли бачить їх любов і готовність прийняти його приходить до них.

Якщо ви знаєте чи відчуваєте, що маєте певні проблеми, ви завжди можете звернутися за консультацією чи більш розширеною допомогою до спеціалістів нашого центру, котрий успішно працює вже більше 10 років.

Ми завжди раді Вам та гарантуємо повну конфіденційність, тому сміливо телефонуйте.:
+38 (063) 466 70 35,
+38 (093) 83 63 946,
+38 (067) 98 99 424


Немає коментарів:

Дописати коментар