Мій новий випробуваний салат. Рецепту взагалі ніде не шукала, просто експерементувала. Вийшло смачно і трохи пікантно. А все почалося з того, що після зйомки треба було кудись діти зелені мариновані оливки, які виявилися настільки солоними, що просто з'їсти їх явно був не варіант.
Отож візьмемо:
Все ріжемо так, як любимо. Чи великими шматками, чи кубиками, чи дольками, оскільки їжа повинна вас радувати і приносити задоволення, тоді вона краще засвоюється і приносить найбільше користі. Я огірок ріжу на 4 частини і дольками, помідор кубиками, а оливки — кожну вздовж на 4 частини, зелень просто рву. До речі, щодо зелені, то багато кулінарів радять саме так і робити, тоді максимум смаку залишається в самих гілочках. Але це теж кому як більше подобається.
Все це складаємо в салатницю, посипаємо кунжутом (ну люблю я його, мо хто нє, то можна без нього, чи замінити горішками, наприклад, чи лляним насінням), підсолюємо, якщо треба, додаємо оцет і олію.
Як варіант, можна спробувати заправити несолодким йогуртом. Повинно бути теж смачно.
Ну а далі насолоджуємося смаком. Особливо я б рекомендувала такі салати споживати зі смаженою рибою, тим паче, що саме таке поєднання рекомендують лікарі-дієтологи.
Отож візьмемо:
- 1 середній огірок
- 1 середній рожевий помідор
- 10-15 зелених маринованих оливок без кісточки
- 30-50 г будь якого твердого чи напівтвердого сиру, котрий ви любите
- 1 чайна ложка кунжутних зерен не смажених
- 2-3 гілочки свіжого кропу
- 2-3 гілочки свіжої петрушки
- сіль за смаком
- бальзамічний оцет
- оливкова олія
Все ріжемо так, як любимо. Чи великими шматками, чи кубиками, чи дольками, оскільки їжа повинна вас радувати і приносити задоволення, тоді вона краще засвоюється і приносить найбільше користі. Я огірок ріжу на 4 частини і дольками, помідор кубиками, а оливки — кожну вздовж на 4 частини, зелень просто рву. До речі, щодо зелені, то багато кулінарів радять саме так і робити, тоді максимум смаку залишається в самих гілочках. Але це теж кому як більше подобається.
Все це складаємо в салатницю, посипаємо кунжутом (ну люблю я його, мо хто нє, то можна без нього, чи замінити горішками, наприклад, чи лляним насінням), підсолюємо, якщо треба, додаємо оцет і олію.
Як варіант, можна спробувати заправити несолодким йогуртом. Повинно бути теж смачно.
Ну а далі насолоджуємося смаком. Особливо я б рекомендувала такі салати споживати зі смаженою рибою, тим паче, що саме таке поєднання рекомендують лікарі-дієтологи.
Немає коментарів:
Дописати коментар